Rodelinzencrackers met chilipeper en komijnzaad
- 1 bakplaat
- 60 min
- waardering 7,7
- Hapje
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 60 g gedroogde rode linzen
- 35 g lijnzaad
- 80 g pompoenpitten
- 1½ eetlepel fiber husk
- ¾ theelepel zout
- ½ theelepel chiliflakes
- 1½ theelepel komijnzaad
- 1 eetlepel olijfolie
- eventueel wat zout om over het deeg te strooien
Bereiden
Spoel de linzen en laat ze een nacht of minstens 12 uur weken.
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
Giet de linzen af, spoel ze en laat ze goed uitlekken.
Meng alle droge ingrediënten en de linzen in een kom.
Voeg de olie en 200 ml kokend water toe en meng alles goed tot een samenhangend deeg.
Rol het deeg dun uit tussen 2 vellen bakpapier. Leg het op een bakplaat en verwijder het bovenste vel bakpapier. Bestrooi het deeg eventueel met een beetje zout.
Bak 30 minuten in het onderste gedeelte van de oven. Haal de bakplaat uit de oven, draai de cracker om en verwijder het bakpapier. Bak nog eens 5-10 minuten, of tot de cracker knapperig is.
Laat afkoelen op een rooster en breek de cracker daarna in stukken.
Extra benodigd
Bakpapier
Opmerking
'Waarom worden er wel veel crackers met zaden gemaakt maar kun je crackers met linzen nauwelijks vinden? Dat moet anders, dacht ik - en ik begon te experimenteren. Na veel pogingen heb ik de truc gevonden: gebruik geweekte linzen in plaats van gekookte. Het geeft een lekker krokant resultaat; zo wordt het een beetje een snack.' - Lina Wallentinson
Kookboek
Het recept 'Rodelinzencrackers met chilipeper en komijnzaad' is afkomstig uit het kookboek...
Bakken met bonen
Lina Wallentinson
Taart, brood, koek, pizza, crackers, cake en brownies - iedereen is er dol op. En door het toevoegen van bonen, erwten en linzen kunnen we deze lekkernijen een stuk gezonder maken! Peulvruchten zitten namelijk boordevol eiwitten, mineralen... lees verder
© Uitgeverij Becht