Ovenroasted tofu and veggies
bereiden
Bevat per portie
469 kcal
30 g eiwit
30 g vet
16 g koolhydraten
Ingrediënten
- 200 g tofu
- 75 g paprika
- 75 g gele courgette
- 75 g groene courgette
- 50 g aubergine
- 75 g gekleurde cherrytomaatjes
- 50 g rode ui
- voor de kruidenmarinade
- 2 takjes verse basilicum
- 1 takje bladpeterselie
- 1 takje verse oregano
- 1 teentje knoflook
- ΒΌ theelepel chiliflakes
- 1 theelepel paprikapoeder
- 15 ml olijfolie
- 3 takjes verse rozemarijn
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de tofu en groenten in grote stukken en leg ze in een ovenschaal.
Snijd voor de marinade alle verse kruiden fijn, behalve de rozemarijn, en doe ze in een mengkom. Pers de knoflook erboven en meng met de kruiden. Voeg de droge kruiden en olie toe, breng eventueel op smaak met zout en peper en roer tot een marinade.
Verdeel de kruidenmarinade over de groenten en tofu, hussel alles goed om en leg de takjes rozemarijn erbij. Zet de schaal 15 minuten in de oven.
Haal de tofu en groenten uit de oven wanneer deze mooi beginnen te kleuren en jij kunt heerlijk genieten!
Variatietip
Kies voor garnalen of kip in plaats van tofu.
Opmerking
Dit is een van de gemakkelijkste, meest kleurrijke en meest voedzame gerechten van dit boek. En ook nog eens een van mijn favorieten!
Kookboek
Het recept 'Ovenroasted tofu and veggies' is afkomstig uit het kookboek...
High protein
Hannah Vreugdenhil
Hannah Vreugdenhil deelt in 'High protein' maar liefst 56 favoriete eiwitrijke recepten. Wat dacht je van tofu sateh, hartige pie, sweet honey chicken salad en veggie protein bowl, vegan risotto en cheeseburger bites. Maar ook not-so-guilty-anymore-pleasures
... lees verder © Spectrum. Beeld: Simone van den Berg