Tofu met prei en paddenstoelen
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 6 eetlepels (roerbak)olie
- 400 g tofu (blok), in blokjes
- 1 rode Spaanse peper, zonder zaadjes, in ringetjes
- 3 cm gemberwortel, in dunne plakjes
- 2 teentjes knoflook, in plakjes
- 4 eetlepels sojasaus
- 1½ eetlepel sesamolie
- 600 g gemengde paddenstoelen (bijv. kastanjechampignons, shii-takes, oesterzwammen), grof gesneden
- 350 g panklare prei
Bereiden
Verhit de olie in een wok en bak de tofu op hoog vuur in ca. 10 minuten bruin. Bak de laatste 2 minuten de Spaanse peper, gember en knoflook mee. Schep het tofu-mengsel op een bord en roer de sojasaus en 1 eetlepel sesamolie erdoor.
Schenk op 2 eetlepels na al het vocht uit de wok en roerbak de paddenstoelen 3 minuten op hoog vuur. Voeg de prei toe en bak hem al omscheppend beetgaar.
Schep het tofu-mengsel door de paddenstoelen en breng het gerecht op smaak met zout, peper en ½ eetlepel sesamolie.
Kookboek
Het recept 'Tofu met prei en paddenstoelen' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Oosters
diverse auteurs
In 'Kook ook - Oosters' staan bekende en onbekende gerechten uit China, Indonesië, India, Japan, Thailand en Vietnam. De ingrediënten zijn verkrijgbaar... lees verder
© InmercTofu tips
Reacties op dit recept
- Hompie Prima te eten!