Tofu-spiesjes met satécurry
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 750 g tofu, in reepjes van 5 cm gesneden
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels zoete chilisaus
- 4 grote gedroogde rode pepers
- 2 teentjes knoflook
- 150 g geroosterde pinda's
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 250 ml kokosmelk
- 1 theelepel geraspte palmsuiker of bruine basterdsuiker
- 1 theelepel natuurazijn
- 6 lente-uitjes, in stukjes van 5 cm gesneden
- 2 eetlepels plantaardige olie
Voorbereiden
Week houten satéprikkers 20 minuten in koud water, zodat ze niet verbranden op de barbecue.
Laat de reepjes tofu minstens 30 minuten in de sojasaus en zoete chilisaus marineren.
Week de gedroogde pepers 15 minuten in warm water, tot ze zacht zijn.
Bereiden
Laat de geweekte pepers goed uitlekken en snijd ze dan grof. Maal ze samen met de knoflook, ½ theelepel zout en de pinda's in de keukenmachine tot een smeuïge pasta.
Verhit de olie in een grote pan en bak de pasta 5 minuten op matig vuur, tot het aroma vrijkomt. Voeg de kokosmelk, suiker en azijn toe. Laat alles 5 tot 10 minuten pruttelen, tot de olie naar boven komt drijven.
Maak de spiesjes met de tofu en lente-uitjes klaar en rooster ze 5 minuten op een licht ingevette barbecue of in een koekenpan, tot ze mooi goudbruin zijn. Serveer de satésaus erbij.
Extra benodigd
Keukenmachine
Tip
Deze spiesjes worden heerlijk op de barbecue. En hoe langer je de tofu marineert, hoe lekkerder die natuurlijk smaakt.
Kookboek
Het recept 'Tofu-spiesjes met satécurry' is afkomstig uit het kookboek...
Indiase & Thaise curry's
Jody Vassallo
De recepten in dit boek zijn afkomstig uit de twee landen die beschouwd worden als de bakermat van de curry, India en Thailand, en zijn bovendien allemaal erg
... lees verder © Uitgeverij Terra. Beeld: Deirdre Rooney