Bami met gehakt-pindasaus

4 personen
bereiden

waardering 7,2obv 12 waarderingen

Bevat per portie

750 kcal
43 g eiwit
37 g vet
62 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 500 g rundergehakt
  • 2 Spaanse pepers, in stukjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 300 g mie
  • 6 eetlepels pindakaas
  • 300 ml melk
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 theelepels citroensap
  • 1 mespunt sinaasappelrasp

Bereiden

Verhit de olie in een koekenpan. Bak het gehakt met de Spaanse peper in 5 minuten rul. Breng het op smaak met zout. Voeg de knoflook toe.

Kook in een andere pan de mie gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Roer de pindakaas, de melk, de ketjap, gemberpoeder, kerriepoeder, citroensap en sinaasappelrasp door het gehakt. Blijf roeren tot een egale saus ontstaat. Verdun de saus zonodig met wat water.

Giet de mie af en verdeel de mie over vier borden. Schep de gehaktsaus erover. Lekker met gestoofde paksoi.

Het recept 'Bami met gehakt-pindasaus' wordt je aangeboden door . Beeld: Hans Geel | Shutterstock.com

Bami tips

Reacties op dit recept

  • Tessa Dit is een favoriet bij ons geworden. Vooral de sinaasappelschil erdoor is heerlijk.