Surinaamse bami met garnalen

4 personen
bereiden

waardering 8obv 28 waarderingen

Ingrediënten

  • 300 g dunne eiermie (of spaghetti)
  • 400 g gepelde tijgergarnalen (diepvries), ontdooid
  • 2 eetlepels olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel ketoembar (gemalen koriander)
  • 1 theelepel djinten (gemalen komijn)
  • 1 theelepel gedroogde chilivlokken
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • klein handje verse koriander of bladselderij, fijngehakt

Bereiden

Kook de mie in een pan met ruim water en wat zout in 6 minuten of volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de mie af en laat uitlekken in een vergiet.

Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de garnalen toe en roerbak alles 1 minuut.

Meng er de gemalen koriander, komijn en chilivlokken door. Roerbak alles nog 3-4 minuten.

Roer er de mie en ketjap door en warm het geheel nog even al omscheppend door. Voeg peper en zout naar smaak toe. Strooi er verse koriander of bladselderij over.

Kookboek

Het recept 'Surinaamse bami met garnalen' is afkomstig uit het kookboek...

Hoge hakken in de keuken 2013

'Hoge hakken in de keuken 2013' is een keukenkalender en kookboek in één! De kalender bestaat uit een handige weekplanner waar je het hele jaar plezier... lees verder

© Mo'Media

Bami tips

Reacties op dit recept

  • Esther Surinaamse bami wordt met spaghetti gemaakt en niet met mie.
    • Gerda Jazeker.
    • cari Kan met spaghetti of eiermie zijn. Er is een Surinaams merk die speciaal op eiermie is afgestemd. Die gebruik ik altijd. Je kan het bij elke toko kopen.
  • eva Lekker en snel basisrecept, op allerlei manieren te varieren. Inderdaad erg lekker met spaghetti ipv eiermie. Bedankt voor de tip Esther.
  • Anke Ik heb dit gerechtje vanavond gemaakt, wauw wat is dit lekker!
  • Esther Gemaakt (met spaghetti!) en super lekker, zelfs de kids smulden ervan. Het is erg makkelijk te maken met weinig ingrediënten, dit zal zeker nog meerdere keren gemaakt worden. Ik voeg er dan wel wat groenten (sperzieboontjes) aan toe denk ik.
  • Judith In Suriname wordt de Javaanse bami van spaghetti gemaakt en de Chinese bami van heel dunne noedels (Tjauw min).
  • Mariken Gemaakt, super lekker.
  • Paul Mooi gerecht. Lekker en simpel. Had geen chilivlokken maar ook met sambal smaakt hij lekker.
  • Niet echt surinaams Er zitten ingrediënten in die niet in de Surinaamse bami zitten! Ik mis de hoofdmoot 2 belangrijke ingrediënten die niet erbij staan!
  • Erik Tomatenpuree en maggi blokjes horen er zeker in.
  • Marcia Lekker! Maar heb er wel 2 maggi blokjes en een scheutje zoute ketjap doorheen gedaan.
  • Joan Lekker en eenvoudig bami gerecht. 5-spicekruiden en tomatenpuree toegevoegd. Gegeten met komkommersalade en zelfgemaakte loempiaatjes met kip.