Vegetarische bami goreng
bereiden
Ingrediënten
- 500 g bami
- 2 eetlepels olie
- 2 uien, gesnipperd
- 1 prei, in dunne reepjes
- 1 grote winterwortel, fijngesneden
- 250 g witte kool, fijngesneden
- half bosje selderij, kleingesneden
- 1 eetlepel ketjap manis (zoet)
- 1 eetlepel ketjap asin (zout)
- 1 eetlepel sesamolie
- voor de boemboe
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook
- 1 lombok
- 2 cm djahéwortel (gember), geschild of 1 theelepel poeder
- ½ theelepel djinten
- 1 theelepel ketumbar
Bereiden
Kook de bami volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak in een tjobeh of foodprocessor de rode ui, knoflook, lombok, djahé, djinten en ketumbar fijn tot een gladde boemboe.
Verhit 2 eetlepels olie in een wok en fruit de uien lichtbruin aan. Voeg de boemboe toe en bak nog 3 minuten. Voeg dan de gesneden groenten en een groot deel van de gehakte selderij toe, bak even goed door en meng daarna de zoete en zoute ketjap ketjap en de sesamolie erdoor.
Schep de gekookte bami in kleine porties door het mengsel in de wok. Bak daarna nog 2 minuten hard door. Garneer de bami goreng met de rest van de gehakte selderij.
Kookboek
Het recept 'Vegetarische bami goreng' is afkomstig uit het kookboek...
Bartje Boemboe
Bart Eijken & Jojo Keller
Boemboe's zijn het geheim van de Indonesische keuken. Ze geven elk gerecht een bijzonder, eigen karakter. In de winkel van Bartje Boemboe... lees verder
© Aerial Media CompanyBami tips
Reacties op dit recept
- Willem Wortel is geen indonesisch ingredient.