Bami recepten
-
tip
Bami goreng (basisrecept)
Gevogelte, 60 min 8,9
-
tip
Surinaamse bami met garnalen
Vis, 15 min 8,0
-
Bami goreng
Vlees, 40 min 8,0
-
Bami goreng met kip
Gevogelte, 35 min 8,0
-
Bami met gehakt-pindasaus
Vlees, 15 min 7,3
-
Bami met kip en garnalen (bami goreng djawa)
Gevogelte, 25 min 7,6
-
Bami met paddenstoelen en cashewnoten
Vegetarisch, 15 min 7,9
-
Bami met rundvlees, shiitake en paksoi
Vlees, 20 min 8,0
-
Snelle bami goreng
Vlees, 35 min 7,9
-
Vegetarische bami goreng
Vegetarisch, 35 min 8,2
Zie ook
Bami recept (basis)
Vermeng in een kom 250 gram in reepjes gesneden varkensvlees met 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel rijstwijn of sherry en 1 theelepel maïzena. Laat het een halfuur staan. Kook 300 gram mienestjes beetgaar in kokend water met wat zout, haal de nestjes na enkele minuten koken met twee vorken uit elkaar. Laat de mie in een vergiet uitlekken en spoel hem even onder de koude kraan. Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan of wok. Bak het vlees er, voortdurend omscheppend, snel in bruin. Schep het vlees uit de pan en houd het apart. Maak 2 preien goed schoon en snijd ze in smalle ringen. Verhit 2 eetlepels olie en bak er, voortdurend omscheppend, de prei 1-2 minuten in aan. Voeg 100 gram in reepjes gesneden Chinese kool toe en laat het, onder voortdurend omscheppen, 1-2 minuten meebakken. Doe het vlees terug in de pan en schep er de mie door. Laat alles, voortdurend omscheppend, nog 2 minuten bakken. Schep er tot slot 100 g taugé door. Doe de bami over in een voorverwarmde schaal.
[ Bron: 'Margriet kookboek' ]
[ Beeld: Artem Beliaikin | Shutterstock.com ]