Snelle bami goreng
- 4 personen
- 35 min
- waardering 7,9
- Hoofdgerecht
- Indonesisch
- Vlees
Ingrediënten
- 100 g taugé
- 250 g dunne (eier)mie
- 1½ eetlepel (zonnebloem)olie
- 300 g magere hamlappen, in kleine stukjes
- 350 g gesneden prei
- 200 g gesneden witte kool
- 1 zakje kruidenmix voor bami
- 3 eetlepels ketjap manis
Bereiden
Doe de taugé in een vergiet en schenk er ½ liter kokendheet water over; laat de taugé uitlekken. Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de mie uitlekken en knip de sliertjes in stukken.
Verhit de olie in een wok en roerbak het vlees in 5 minuten rondom lichtbruin en bijna gaar. Voeg de prei, kool en kruidenmix toe en roerbak alles nog 2 minuten. Roer de mie en ketjap erdoor en roerbak het geheel op matig vuur tot de bami door en door heet is. Roerbak de taugé 1 minuut mee. Lekker met sambal badjak of oelek, omeletreepjes en atjar.
Kookboek
Het recept 'Snelle bami goreng' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Indonesië
diverse auteurs
Indonesisch eten is leuk: snel roerbakken, even koken of bakken, gaarstoven in kokosmelk… en dan stijgen de meest verrukkelijke geuren op uit pan of wok. Dit kookboek... lees verder
© Inmerc