Bami goreng

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 8
  • Hoofdgerecht
  • Indonesisch
  • Vlees

Ingrediënten

  • 250 g Chinese mie
  • 100 g kipfilet, kleingesneden
  • 100 g ontbijtspek, in blokjes
  • 100 g ham, in blokjes
  • 1 eetlepel olie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 200 g Chinese kool, kleingesneden
  • 200 g prei, in reepjes
  • 5 takjes selderij, kleingesneden
  • 100 g kleine garnalen
  • 100 g Inproba Gebakken Uitjes
  • ½ kleine komkommer, in schijfjes
  • 1 zak Inproba Kroepoek (50 g)

Bereiden

Kook de mie gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Roerbak de kipfilet, spek en ham in de hete olie. Voeg knoflook, ketjap en sambal toe. Voeg vervolgens ook de kool, prei en selderij toe. Schep dit voortdurend om tot de groente beetgaar is. Voeg dan ook de mie en de garnalen toe.

Schep goed om tot alles door en door warm is. Snijd de mie eventueel nog enige malen door zodat het mengen makkelijker gaat, voeg eventueel naar smaak nog wat ketjap toe.

Schep de bami op een schaal en garneer met de uitjes en komkommerschijfjes. Ook omeletreepjes passen hier uitstekend bij. Serveer de kroepoek er los bij.

Bron

Het recept 'Bami goreng' wordt je aangeboden door Inproba

Waardeer dit recept (29 stemmen)

Bami recept tips

Reacties op dit recept

  • JanVoor de liefhebber is een kleine theelepel trassi zeker aan te bevelen.

    reageren

  • PatriciaZelf doe ik er i.p.v. sambal een rode peper door, ook erg lekker.

    reageren

  • CarloBami kennen ze hier in Canada niet, wel chow mein. Ook erg lekker, maar toch net geen bami. Deze bami is zalig en staat regelmatig bij ons op het menu!

    reageren

  • ikkookookDit was echt heerlijk! Voor 4 volwassen eters is deze hoeveelheid wat klein. Komkommer laat ik de volgende keer weg. Wel lekker met taugesalade of atjar tjampoer.

    • KeesIk heb de hoeveelheden uit het recept aangehouden voor 3 porties bami en dat was precies genoeg.

    reageren

  • FranzIk meng er voor serveren een eetlepel sojaolie door. Geeft een lekker bijsmaakje.

    reageren

  • DirkWij genieten regelmatig van dit recept, vooral op de zaterdagavond vergezeld met een chardonay. Het is een complete smaak-ervaring met pit door de sambal oelek.

    reageren