Bami goreng
- 4 personen
- 40 min
- waardering 8
- Hoofdgerecht
- Indonesisch
- Vlees
Ingrediënten
- 250 g Chinese mie
- 100 g kipfilet, kleingesneden
- 100 g ontbijtspek, in blokjes
- 100 g ham, in blokjes
- 1 eetlepel olie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 eetlepel sambal oelek
- 200 g Chinese kool, kleingesneden
- 200 g prei, in reepjes
- 5 takjes selderij, kleingesneden
- 100 g kleine garnalen
- 100 g Inproba Gebakken Uitjes
- ½ kleine komkommer, in schijfjes
- 1 zak Inproba Kroepoek (50 g)
Bereiden
Kook de mie gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Roerbak de kipfilet, spek en ham in de hete olie. Voeg knoflook, ketjap en sambal toe. Voeg vervolgens ook de kool, prei en selderij toe. Schep dit voortdurend om tot de groente beetgaar is. Voeg dan ook de mie en de garnalen toe.
Schep goed om tot alles door en door warm is. Snijd de mie eventueel nog enige malen door zodat het mengen makkelijker gaat, voeg eventueel naar smaak nog wat ketjap toe.
Schep de bami op een schaal en garneer met de uitjes en komkommerschijfjes. Ook omeletreepjes passen hier uitstekend bij. Serveer de kroepoek er los bij.
Bron
Het recept 'Bami goreng' wordt je aangeboden door Inproba