Kleurrijke sobanoedelsalade met edamame
bereiden
Ingrediënten
- 350 g sobanoedels
- 200 g sugar snaps
- 100 g gedopte edamame (sojabonen)
- 150 g rodekool, in dunne reepjes
- 150 g wortel, julienne
- 1 gele paprika, in dunne reepjes
- 400 g gerookte tofu, in blokjes
- 1 eetlepel wit sesamzaad
- 1 eetlepel zwart sesamzaad
- voor de dressing
- 5 eetlepels hoisinsaus
- 2 cm verse gember, geraspt
- 1 teen knoflook, geraspt
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 eetlepels rijstazijn
Bereiden
Kook de sobanoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet daarna af.
Breng intussen ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan. Kook de sugarsnaps in 6-8 minuten beetgaar en giet af.
Meng de sobanoedels in een grote kom met de sugar snaps, edamame, rodekool, wortel en gele paprika.
Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje. Proef goed of het nog wat zout (sojasaus), zoet (hoisinsaus) of zuur (rijstazijn) nodig heeft.
Verdeel de sobanoedelsalade over 4 kommen. Leg daar de blokjes gerookte tofu op en schep de dressing erover. Garneer met het witte en zwarte sesamzaad.
Kookboek
Het recept 'Kleurrijke sobanoedelsalade met edamame' is afkomstig uit het kookboek...
30 receptkaarten - Salade
Diverse auteurs
Met de 30 receptkaarten uit 'Salade' maak je de allerlekkerste salades klaar. Ontdek salades met pit, extra crunch, een lekker zuurtje, salades met vis, vlees of alleen met veggies - er is voor ieder wel wat wils
... lees verder © Uitgeverij Becht. Beeld: Saskia Lelieveld