Noedelsalade met kip, peultjes, pinda's en koriander

2 personen
bereiden

waardering 7,7obv 3 waarderingen

Ingrediënten

  • 100 g glasnoedels
  • 1 grote kipfilet, in stukken
  • 50 g peultjes, fijngesneden
  • 6½ eetlepel geroosterde pinda's, fijngehakt
  • 2 eetlepels grof gehakte, verse koriander
  • voor de saus
  • 1 theelepel lichte sojasaus
  • ¼ theelepel donkere sojasaus
  • 1 snufje gemalen witte peper
  • voor de dressing
  • ¼ theelepel chilivlokken
  • 1½ theelepel fijngesneden gemberwortel
  • ½ eetlepel lichte sojasaus
  • ¼ theelepel donkere sojasaus
  • 1½ theelepel sesamolie
  • 1 eetlepel zwarte rijstazijn
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje gemalen witte peper
  • 1 theelepel kristalsuiker

Bereiden

Laat de noedels 5 tot 10 minuten weken in heet water tot ze doorzichtig en zacht maar niet plat zijn. Spoel ze in een vergiet onder koud water af en zet opzij.

Doe de kip en de ingrediënten voor de saus in een pan, voeg 120 ml water toe en laat op een laag vuur koken tot al het vocht is geabsorbeerd.

Maak de dressing. Meng daarvoor alle ingrediënten in een kleine kom en zet opzij.

Breng een pan met water aan de kook, blancheer de peultjes en spoel ze direct koud. Doe de noedels, de kip, de pinda's, de peultjes en de koriander in een grote kom en giet de dressing erover. Meng de salade voorzichtig, zodat de noedels goed met de dressing zijn bedekt, en serveer.

Opmerking

'Deze noedelsalade is licht en verfrissend en tegelijkertijd heel smaakvol. De structuur van de kip vormt een mooi contrast met de gladde noedels en knapperige peultjes. Dit is een ideale lichte maaltijd en ook een heerlijke lunch om bijvoorbeeld mee te nemen naar het werk.' - Amy & Julie Zhang

Kookboek

Het recept 'Noedelsalade met kip, peultjes, pinda's en koriander' is afkomstig uit het kookboek...

The Dumpling Sisters

The Dumpling Sisters, Amy en Julie Zhang, zijn opgegroeid in de rollende keuken van hun ouders, die wekelijks vanuit de auto op de markt hun Chinese familie... lees verder

© Good Cook

Noedelsalade tips