Noedelsalade met pindakaas en koriander
bereiden
Ingrediënten
- 280 g gedroogde sobanoedels
- voor de saus
- 6 eetlepels 100% pindakaas (of tahin, of een andere notenpasta)
- 4 theelepels ongeraffineerde suiker (zoals palmsuiker of kokosbloesemsuiker)
- 6 eetlepels sojasaus
- 4 eetlepels extra vergine olijfolie
- sap van ½ biologische citroen
- voor de garnituur
- 180 g aardpeer
- ½ rode ui
- 100 g champignons
- ½ komkommer
- een handvol rucola (optioneel)
- een handvol koriander
- voor de garnering
- 20 g gemengde walnoten en hazelnoten, gehakt
- 1 snufje chilipoeder
- extra vergine olijfolie
Bereiden
Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom.
Schil de aardpeer en snijd hem in plakjes van 3 mm dik. Snijd de rode ui in dunne ringen en de champignons in heel dunne plakjes. Schraap met een lepeltje de zaadlijsten uit de komkommer en snijd het vruchtvlees in dunne staafjes (julienne).
Kook de sobanoedels volgens de aanwijzingen op het pak. Stort ze in een vergiet en spoel het zetmeel er onder stromend water af, omdat het anders een plaklaagje op de noedels vormt. Druk met de hand voorzichtig het laatste water uit de noedels.
Verdeel de noedels, garnituur en saus over vier kommen (houd wat champignons, rucola en koriander apart voor de garnering). Hussel de saus door de noedels en bestrooi met wat gehakte noten, chilipoeder, champignons, rucola en koriander. Sprenkel er tot slot wat olijfolie over.
Kookboek
Het recept 'Noedelsalade met pindakaas en koriander' is afkomstig uit het kookboek...
Authentiek Japan thuis
Maori Murota
Van soep, snacks, salades, hoofdgerechten, cocktails, thee en meer: met Maori Murota leer je de fijne kneepjes van de Japanse keuken onder de knie te krijgen. Voor de hobbykok en liefhebber van de Japanse keuken een ideaal en fraai uitgevoerd
... lees verder © Good CookNoedelsalade tips
Reacties op dit recept
- Anto Moeten de aardpeer, champignons en ui niet gebakken worden?