Noedelsalade met tuinbonen, doperwten en citroendressing
bereiden
Ingrediënten
- 275 g biologische udonnoedels
- 175 g verse gedopte tuinbonen
- 155 g verse gedopte erwten
- 2 eetlepels sesamzaadjes, licht geroosterd
- 4 lente-uitjes, in dunne ringetjes; gebruik vooral ook wat van de lekkere groene uiteinden
- voor de citroendressing
- sap van 1 citroen
- 20 ml rijstwijnazijn
- 60 ml sojasaus
- 1 teentje knoflook, gekneusd
- 1 theelepel sambal
- 1 theelepel zoutvlokken
- 150 ml druivenpit- of koolzaadolie
Bereiden
Breng een ruime pan water aan de kook. Doe de udonnoedels erin en kook ze 10 minuten of volgens de aanwijzingen op de verpakking; giet af en spoel af met koud water.
Breng ondertussen een kleinere pan met water aan de kook. Doe de tuinbonen erin en blancheer ze 1-2 minuten. Schep ze er met een schuimspaan uit en laat onder koud water schrikken. Druk de bonen zodra ze voldoende zijn afgekoeld voorzichtig uit hun taaie schilletjes.
Doe nu de erwten in het kookwater van de tuinbonen en blancheer ze 2-3 minuten of tot ze net gaar zijn. Giet af en zet weg.
Controleer of de noedels goed zijn uitgelekt en doe ze over in een kom. Voeg de tuinbonen, erwten, de helft van de sesamzaadjes en de helft van de lente-uitjes toe en schep voorzichtig om.
Meng in een kommetje alle ingrediënten voor de dressing. Bedruppel de noedels met de dressing en zorg dat alles goed is bedekt. Garneer met de resterende sesamzaadjes en lente-uitjes en serveer.
Variatietip
Voeg eventueel nog wat gebakken tofoe of gepocheerde kip toe.
Kookboek
Het recept 'Noedelsalade met tuinbonen, doperwten en citroendressing' is afkomstig uit het kookboek...
Mr Wilkinsons simpele seizoensalades
Matt Wilkinson
In 'Mr Wilkinsons simpele seizoensalades' deelt Matt Wilkinson zijn favoriete saladerecepten - een voor elke week van het jaar, met de allerbeste ingrediënten... lees verder
© Uitgeverij Carrera