Chicken curry ramen

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 8,5
  • Hoofdgerecht
  • Japans
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 250 g ramen noodles
  • 1 paprika
  • 100 g taugé
  • 3 bosuien
  • 1 komkommer
  • 1 limoen
  • 300 g kippendijfilet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 eieren
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels rode currypasta
  • 2x 270 ml kokosmelk (Fairtrade original)
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 groene pepers

Bereiden

Gaar de ramen noodles in kokend water en spoel ze daarna koud af.

Snijd de paprika in stukjes, de bosuien in ringetjes, de komkommer in dunne reepjes en de limoen in vieren.

Snijd de kip in blokjes en bak ze daarna in olijfolie mooi goudbruin, voeg wat zout en peper naar smaak toe. Kook 4 eieren in kokend water voor 6 minuten.

Snijd de ui en knoflook en bak ze goed in een pan, voeg daarna de rode currypasta toe en zorg ervoor dat het goed gemixt is. Ook hier voeg je een wat zout en peper toe. Voeg hierna de kokosmelk toe

Voeg de bouillon toe en breng het aan de kook. Vervolgens voeg je de paprika, taugé en bosui toe.

Verdeel de noodles over de borden en voeg de soep en kip toe. Als laatste knijp je ¼ limoen uit over elk bord en voeg je wat pepers toe. Enjoy!

Kookboek

Het recept 'Chicken curry ramen' is afkomstig uit het kookboek...

Noodles 101

Thomas Drinkenburg

Noodles: even snel en makkelijk als smaakvol en veelzijdig. Voor noodleliefhebber Thomas Drinkenburg - online beter bekend als Thomas Panterpoes - zijn noodles het ultieme comfortfood. Hoe vaak hij ze ook kookt en eet, ze zullen hem nooit vervelen... lees verder

© Spectrum. Beeld: Mitchell van Voorbergen

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Noedelsoep recept tips

Reacties op dit recept

  • JannahWaar blijven de eieren die in de INGREDIËNTEN lijst staan?

    • UrsulDie eieren worden 6 minuten gekookt (zie tekst) en gaan mee de soep in...

    reageren