Koreaanse pittige ramen

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 8,5
  • Hoofdgerecht
  • Oosters
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • voor de ramen
  • 4 eieren (optioneel)
  • 700 g kipdijfilet, in kleine stukjes
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 middelgrote ui, fijngesnipperd
  • 6 kastanjechampignons, in dunne plakjes, of 1 handvol enoki (o.a. toko)
  • 2 liter ongezouten kippenbouillon
  • 450 g gedroogde ramennoedels
  • voor de marinade
  • 2 theelepels sesamolie
  • 3½ eetlepels gochujang (Koreaanse chilipasta, o.a. toko; meer of minder naar smaak)
  • 1 eetlepel gochugaru (Koreaanse chilivlokken, o.a. toko; meer of minder naar smaak)
  • 2 eetlepels witte miso (Japanse sojabonenpasta, o.a. toko)
  • 2 eetlepels knoflook-gemberpasta (o.a. toko)
  • 2 eetlepels lichte sojasaus of tamari (Japanse glutenvrije sojasaus, o.a. toko)
  • ter garnering
  • 3 lente-uitjes, in dunne ringetjes
  • 4 rode rawits of andere rode chilipepers, in de lengte opengesneden (optioneel)
  • 4 eetlepels fijngehakte koriander (optioneel)
  • extra groenten naar keuze (optioneel)

Bereiden

Kook de eieren 6 tot 8 minuten, tot ze de gewenste garing hebben. Na 6 minuten is de dooier zacht en na 8 minuten hard, maar het hangt af van het formaat van het ei. Leg de gekookte eieren in ijskoud water zodat ze niet doorgaren. Pel de eieren en snijd in de lengte doormidden. Ze warmen later weer op in de bouillon.

Klop alle ingrediënten voor de marinade in een mengkom door elkaar en schep de kip erdoor. Laat marineren terwijl je de ui bakt, of maximaal 4 uur afgedekt in de koelkast als dat beter uitkomt. Verhit de sesamolie in een grote pan op matig vuur. Voeg de ui en kastanjechampignons toe en bak 5 minuten; voeg enoki als je die gebruikt vlak voor het serveren toe, want die zijn erg snel gaar. Voeg de gemarineerde kip met alle marinade toe en bak regelmatig roerend circa 3 minuten, tot de kip voor 80 procent gaar is.

Schenk de bouillon erbij en breng op middelhoog vuur langzaam aan de kook. Laat intussen de noedels zoals aangegeven op de verpakking wellen. Doe dit niet te lang, want dan worden ze zompig en vallen ze uit elkaar. Ze moeten een beetje al dente zijn, want ze garen nog door in de hete bouillon. Breng de bouillon indien nodig verder op smaak met zout.

Verdeel de noedels over vier grote kommen. Voeg aan elke kom wat kip, bouillon en eventueel twee halve eieren toe. Garneer met de lente-ui en eventueel chilipepers, koriander en extra groenten, zoals rode paprika.

Opmerking

Ik ben dol op ramen. Deze pittige ramen met kip maak ik wanneer ik zin heb in veel smaak, maar niet in koken. Ik kook bijna elke dag, voor mijn blog en om recepten voor boeken te testen, dus wanneer ik een dagje vrij heb, wil ik iets wat ik snel en zonder al te veel nadenken op tafel kan zetten - deze pittige ramen, bijvoorbeeld. Ramen is van origine uiteraard Japans, maar de Koreanen hebben aan veel ramengerechten hun eigen draai gegeven. Ik gebruik meestal instantnoedels voor dit recept, maar je kunt ook ramennoedels van betere kwaliteit gebruiken. Volg de aanwijzingen op de verpakking.

Kookboek

Het recept 'Koreaanse pittige ramen' is afkomstig uit het kookboek...

The Curry Guy Kip

Dan Toombs

Maak de lekkerste spicy kiprecepten uit India en Zuidoost-Azië met 'The Curry Guy Kip'. Wereldwijd is kip het meest gegeten stukje vlees: gebakken, gestoofd, gegrild, gepocheerd, gefrituurd of van de barbecue. Breid je repertoire kiprecepten uit... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Noedelsoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!