Pinda-miso-noedel-soep met paksoi en shiitake

  • 2 personen
  • 30 min
  • waardering 8,5
  • Hoofdgerecht
  • Oosters
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 lente-uitjes
  • 3 cm gember
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g shiitake
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel (glutenvrije) crispy chili-olie
  • 1½ eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel (bruine) miso
  • 1½ eetlepel 100% pindakaas
  • 1½ eetlepel (glutenvrije) sojasaus
  • 1 theelepel sriracha
  • sap van ½ limoen
  • 2 eieren
  • 500 ml groentebouillon
  • 500 ml volle kokosmelk
  • 4 stengels paksoi
  • 100 g (glutenvrije) rijstnoedels
  • voor de toppings
  • 35 g geroosterde pinda's
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 handje verse koriander (of platte peterselie)
  • 2 limoenpartjes
  • extra (glutenvrije) crispy chili-olie

Bereiden

Snijd de lente-ui in ringen, schil en rasp de gember en snijd de knoflook fijn. Snijd de shiitake en paksoi in reepjes.

Verhit de sesamolie in een pan op middelhoog vuur en fruit hierin de lente-ui, gember en knoflook aan samen met de crispy chili-olie. Voeg de shiitake toe en bak kort mee (ongeveer 3 minuten).

Meng de tomatenpuree, miso, pindakaas, sojasaus, sriracha en limoensap goed door elkaar in een bakje.

Kook de eieren zo'n 7 minuten in kokend water, je wilt dat de eitjes net hardgekookt zijn. Roer de bouillon, kokosmelk en het pindakaasmengsel door het shiitakemengsel tot een egale soep. Voeg de paksoi, spinazie en rijstnoedels toe en kook die in een paar minuten gaar. Roer af en toe door zodat de noedels niet aan elkaar gaan plakken.

Pel en halveer de eieren, hak de pinda's grof en de koriander fijn.

Serveer de soep met een doorgesneden eitje, de pinda's, sesamzaadjes, koriander, een limoenpartje en eventueel extra crispy chili-olie.

Opmerking

Deze soep is net even anders maar wel heel erg lekker! Je kunt zelf bepalen hoe spicy je hem wilt door crispy chili-olie toe te voegen.

Kookboek

Het recept 'Pinda-miso-noedel-soep met paksoi en shiitake' is afkomstig uit het kookboek...

Simpel & Puur voor elke dag

Sanne van Lierop

Dit kookboek geeft antwoord op die eeuwige vraag: wat eten we vanavond? En zoals we van Sanne van Lierop gewend zijn: binnen no-time op tafel, met pure ingrediënten die gewoon in de supermarkt verkrijgbaar zijn. Elke dag genieten van... lees verder

© Spectrum. Beeld: Mitchell van Voorbergen

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Noedelsoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!