Ramen met gelakte zalm en komkommer
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 300 g sobanoedels
- 2 eetlepels sojasaus (shoyu)
- 2 cm verse gember, geraspt
- 1,5 teentjes knoflook, geperst
- 1,3 liter groentebouillon
- 1 komkommer
- 3 theelepels suiker
- 2 theelepels sesamolie
- 2 theelepels rijstazijn
- 1 theelepel chiliolie
- 10 takjes koriander, grof gehakt
- 1 eetlepel sesamzaadjes
- voor de zalm
- 1 eetlepel honing
- sap van 1 limoen
- 6 eetlepels sojasaus (shoyu)
- 2 cm verse gember, geraspt
- 1,5 teentjes knoflook, geperst
- 4 zalmfilets zonder huid
Voorbereiden
Meng voor de zalm in een kom de honing, het limoensap, de sojasaus, gember en knoflook. Verdeel het mengsel over de zalm en laat 1 uur in de koelkast marineren.
Bereiden
Breng een grote pan met water aan de kook. Doe de noedels in het water en kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze uitlekken en verdeel ze over de kommen.
Doe 2 eetlepels sojasaus en de gember en de knoflook in een pan en roerbak 1 minuut. Giet de bouillon erbij, breng aan de kook, leg het deksel op de pan en laat 10 minuten op middelhoog vuur koken.
Verwarm de oven voor tot 180 °C hetelucht (of 200 °C elektrisch). Leg de zalmfilets op een bakplaat, overgiet ze met de resterende marinade en bak ze 10 minuten in de oven.
Snijd ondertussen met een mandoline de komkommer in de lengte in dunne plakken. Meng in een kom de suiker, sesamolie, rijstazijn en chiliolie. Voeg de komkommerplakken toe en schep om.
Verdeel de bouillon, zalm en komkommer over de kommen. Bestrooi met de koriander en sesamzaadjes.
Pak er eetstokjes bij en geniet.
Extra benodigd
Mandoline
Kookboek
Het recept 'Ramen met gelakte zalm en komkommer' is afkomstig uit het kookboek...
Ramen
Lelia Castello
'Ramen' is hét boek voor ramenliefhebbers. Met deze overheerlijke en gemakkelijk te bereiden recepten zet jij in een mum van tijd een dampende kop noedelsoep op tafel. Duik de keuken in en maak een traditionele Japanse variant met
... lees verder © Uitgeverij Becht