Spicy noedelsoep met kikkererwten
bereiden
Bevat per portie
601 kcal
26 g eiwit
8 g vet
108 g koolhydraten
Ingrediënten
- 200 g gedroogde platte udonnoedels
- 1 theelepel geroosterde-sesamolie
- 120 g babypaksoi
- vers gehakte koriander, voor de garnering
- voor de bouillon
- 4 grote tenen knoflook, gepeld en licht geplet
- 2,5 cm verse gember, in drie stukjes
- 3 sjalotjes, gepeld
- 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
- 170 g wortels, in plakjes van 2,5 cm
- 150 g grote tomaten, in vieren
- 200 g rettich, in stukjes van 2,5 cm
- 2 stuks steranijs
- flinke snuf zeezoutvlokken
- 400 g kikkererwten uit blik, uitgelekt en afgespoeld
- 1 eetlepel donkere sojasaus
- 1 eetlepel tamari of zoutarme lichte sojasaus
- 1 eetlepel chilibonenpasta
Bereiden
Breng 1 liter water in een grote pan op middelhoog vuur aan de kook. Voeg alle ingrediënten van de bouillon toe en laat afgedekt 30 minuten sudderen.
Breng 5 minuten voordat de bouillon klaar is een grote pan met water aan de kook. Voeg de noedels toe en kook ze in 5 minuten beetgaar. Giet ze af, spoel ze af onder koud stromend water en roer de geroosterde-sesamolie erdoor - om te voorkomen dat ze aan elkaar kleven. Zet opzij.
Breng intussen 600 ml water in een grote pan aan de kook. Voeg de stronkjes babypaksoi toe en blancheer ze 5 seconden. Giet ze af en dompel ze even onder in ijswater om de kleur te behouden. Zet opzij.
Voor het serveren: verdeel de noedels over twee grote kommen en giet er 3-4 soeplepels van de bouillon en groenten over. Voeg aan beide kommen 1-2 stukjes geblancheerde paksoi toe en garneer het geheel met verse koriander. Serveer meteen.
Opmerking
De smaken in deze soep zijn geïnspireerd op de bekende noedelbouillons met rundvlees. Voor deze makkelijke voedzame maaltijd heb ik umamirijke tomaten, soja en rettich gebruikt. Kortom, heerlijk comfortfood voor een koude winteravond!
Kookboek
Het recept 'Spicy noedelsoep met kikkererwten' is afkomstig uit het kookboek...
Asian Green
Ching-He Huang
In 'Asian Green' verzamelt Ching-He Huang de lekkerste plantaardige gerechten van over het hele Aziatische continent. De recepten zijn snel te maken, geschikt voor elke dag en zitten vol eiwitrijke ingrediënten zoals peulvruchten, granen en tofu
... lees verder © Uitgeverij Becht