Blini sandwich met haring
bereiden
Bevat per portie
540 kcal
Ingrediënten
- 150 g Griekse yoghurt of Biogarde roer
- 2 eetlepels geraspte mierikswortel (pot)
- 1 eetlepel verse dille, fijngehakt
- ½ pak poffertjesmix
- 400 ml melk
- 1 ei
- 3 eetlepels olijfolie
- 4 zoute haringen zonder staart, in repen van 2-3 cm
- 1 snackkomkommer of ½ gewone komkommer, in plakjes
- 25 g fijne rucola of veldsla
Bereiden
Roer in een schaaltje de yoghurt met de mierikswortel en dille tot een sausje en breng dit op smaak met zout en peper.
Bereid de poffertjesmix volgens de aanwijzingen op het pak. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en schep met een juslepel 3 bergjes beslag in de pan. Bak de blini's tot de bovenkant droog is, keer ze en bak ook de onderkant goudbruin. Bak zo nog 3 porties blini’s.
Leg op vier borden een blini, schep er wat mierikswortelyoghurt op en verdeel de helft van de haring en komkommer erover. Maal er wat zwarte peper boven. Leg er een blini op en schep hier weer wat mierikswortelyoghurt op en verdeel de rest van de haring en komkommer erover. Dek af met de laatste blini. Garneer met een flinke toef rucola of veldsla op de bovenste blini.
Variatietip
Vervang de haring eens door gerookte forel en de komkommer eventueel door worteljulienne.
Tip
Leuk idee voor een hapje: vervang de blini's door kant-en-klare poffetjes en beleg ze met een beetje mierikswortelyoghurt, dunne reepjes haring en kleine blokjes komkommer.
Het recept 'Blini sandwich met haring' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau