Crèpes met pecankaramelsaus

6 personen
bereiden

waardering 7,7obv 3 waarderingen

Ingrediënten

  • 75 g bloem
  • 1 ei (large)
  • 150-200 ml volle melk
  • olijfolie
  • 150 g suiker
  • 100 ml slagroom
  • 1 klontje boter
  • 75 g pecannoten

Bereiden

Zeef de bloem in een kom. Voeg zout toe en roer onder toevoeging van ei en melk een glad beslag.

Bak hiervan in olie in een middelgrote koekenpan 6 dunne crêpes. Bak ze ca. 1 minuut aan één kant, laat de pannenkoek dan op een deksel glijden en keer boven de pan. Bak ook de andere kant ca. 30 seconden tot 1 minuut.

Maak intussen de saus door de suiker in een steelpan te smelten. Roer als de suiker vloeibaar is en begint te kleuren de room erdoor en laat ca. 1 minuut koken. Neem de pan van het fornuis en roer de boter en pecannoten erdoor.

Vouw de gebakken crêpes in vieren, schik ze op de borden en lepel de saus over de crêpes. Serveer met blaadjes munt.

Kookboek

Het recept 'Crèpes met pecankaramelsaus' is afkomstig uit het kookboek...

Koken met Janny

'Koken met Janny' is het kookboek van Janny van der Heijden, het jurylid van 'Heel Holland bakt'. Janny helpt vanaf nu ook jou in de keuken met ruim 200... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Crêpes tips