Crêpes met in rum geflambeerde mango
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 2 eieren
- 250 ml melk
- 30 g gesmolten boter plus 20 g boter voor het bakken
- 100 g bloem
- 1 vanillestokje
- voor het garnituur
- 2 mango's
- 2 eetlepels honing
- 30 ml rum
- wat pistachenoten
Voorbereiden
Klop in een kom met een garde de eieren met de melk en gesmolten boter door elkaar.
Meng in een andere kom de bloem met 2 snufjes zout. Maak een kuiltje in het midden. Giet er al kloppend geleidelijk het eimengsel in. Klop met een garde tot alles goed gemengd is.
Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden. Schraap er met de punt van een scherp mes het zaad uit. Roer het zaad door het beslag. Laat het beslag minstens 1 uur rusten.
Bereiden
Vet een crêpespan licht in met boter en verhit de pan. Giet een klein beetje beslag in de pan. Zwenk de pan zodat het beslag uitloopt. Bak tot de rand van de crêpe krimpt. Neem een spatel en keer er de crêpe mee om. Laat nog 1 minuut bakken. Stapel de gebakken crêpes op elkaar op een bord en houd ze warm.
Maak het garnituur. Snijd het vruchtvlees van de mango's langs beiden kanten van de grote pit af. Snijd het vruchtvlees dan in de lengte in plakjes van ½ cm dik.
Doe een stukje boter in een koekenpan. Leg er de plakjes mango in. Lepel er de honing over en bak de plakjes in 2 tot 3 minuten aan elke kant goudgeel. De mango moet diep goudgeel zijn.
Neem de pan van het vuur. Giet de rum over de nog hete mango. Steek de rum aan met een lange lucifer. Laat na het flamberen 2 minuten afkoelen.
Maak de borden klaar. Verwarm de crêpes lichtjes in een magnetron. Schik op een helft van elke crêpe plakjes mango. Strooi er wat gehakte, geroosterde pistachenoten over. Vouw de andere helft van de crêpe over de mango.
Tip
Vet met een prop keukenpapier de pan voor elke crêpe telkens in met wat boter.
Kookboek
Het recept 'Crêpes met in rum geflambeerde mango' is afkomstig uit het kookboek...
Blini's, flensjes & crêpes
Corinne Jausserand
Wat is er zo lekker en zo heerlijk eenvoudig als een zelfgemaakte blini, een smeuïg flensje, of een heerlijk luchtige crêpe? Je hebt de keus tussen hartig en zoet, klassiek... lees verder
© Good Cook