Dutch baby met peer en kardemom
bereiden
Ingrediënten
- voor het beslag
- 4 biologische eieren
- 150 g (tarwe)bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 175 ml melk
- 1 theelepel vanillepasta (online verkrijgbaar als vanilla bean paste, te vervangen door vanille-extract of vanillemerg)
- 25 g roomboter
- voor de peren
- 25 g roomboter
- 2 stevige peren, geschild, klokhuis verwijderd, in plakjes
- ½ theelepel kardemompoeder
- 1 theelepel vanillepasta
- 1 eetlepel ahornsiroop
- erbij
- cacaopoeder
- extra ahornsiroop
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 220 °C.
Maak het beslag door in een kom de eieren te kloppen met de (tarwe)bloem, het bakpoeder en een flinke snuf zout. Voeg de melk in delen toe en klop tot het beslag geheel glad en klontjesvrij is.
Voeg ten slotte de vanillepasta toe aan het beslag. Roer goed zodat alles gemengd is en zet de kom opzij.
Smelt de roomboter in een grote ovenbestendige koekenpan (Ø 25 tot 30 cm) tot hij gaat borrelen en schuimen, maar nog niet bruin wordt. Schenk het pannenkoekenbeslag in de pan en bak de dutch baby ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven tot hij helemaal gerezen is aan de zijkanten en geheel goudbruin is verkleurd.
Maak ondertussen de peren. Smelt de roomboter in een koekenpan. Voeg de plakjes peer, de kardemom, vanillepasta en ahornsiroop toe en bak de peren tot ze verkleuren en gaar worden. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
Serveer de dutch baby rechtstreeks uit de oven (pas op voor de hete steel van de koekenpan), vul met de peren en bestrooi royaal met cacaopoeder en een extra scheut ahornsiroop.
Opmerking
Ondanks de naam heeft de pannenkoek geen Nederlandse oorsprong. Hoe dan ook, het is een onmisbaar recept. In veel (Amerikaanse) gezinnen wordt vaak ontbeten met pannenkoeken. Als je een groot gezin hebt, of ooit voor meer dan twee personen pannenkoeken hebt gebakken, dan weet je dat pannenkoeken geen makkelijk, ontspannen ontbijtgerecht is om te maken. Deze pannenkoek uit de oven is de oplossing en zal vast en zeker een echte favoriet worden.
Kookboek
Het recept 'Dutch baby met peer en kardemom' is afkomstig uit het kookboek...
Vers uit de oven
Ajda Mehmet
'Vers uit de oven' bevat veelzijdige en verrassende recepten voor snelle en makkelijke doordeweekse maaltijden, wat meer uitgebreide gerechten, gerechten waarin groente de hoofdrol heeft, gezonde en gezinsvriendelijke opties en
... lees verder © Good Cook. Beeld: Mitchell van Voorbergen