Dutch baby

2 personen
bereiden

waardering 7,8obv 4 waarderingen

Ingrediënten

  • 50 g suiker
  • ½ citroen, fijn geraspt
  • 3 grote eieren, op kamertemperatuur
  • 150 ml volle melk
  • ½ theelepel vanille-extract
  • 75 g bloem
  • 50 g boter
  • rood fruit

Bereiden

Zet een ovenvaste koekenpan in het midden van de oven en verwarm de oven voor op 225 °C.

Meng de suiker met de citroenrasp in een klein kommetje tot citroensuiker. Klop de eieren met de melk, de vanille en een snuf zout in de blender tot een glad beslag. Klop de bloem op het laatst erdoor.

Open de oven en laat de boter in de hete pan glijden. De boter zal direct smelten, dus zwenk de pan op en neer (draag ovenwanten!) om de boter gelijkmatig te verdelen.

Giet direct al het beslag in de gloeiendhete pan en sluit de oven. Bak de Dutch Baby ongeveer 18-20 minuten tot hij opgepoft en gaar is.

Dien 'm op bestrooid met de citroensuiker en met rood fruit.

Extra benodigd

Blender

Kookboek

Het recept 'Dutch baby' is afkomstig uit het kookboek...

Good Food Book 2

Stel, je vraagt de 50 beste topkoks en de leukste foodies van Nederland wat ze koken voor hun vrienden en familie. Wat krijg je dan? Nou, bijvoorbeeld het... lees verder

© FDBCK

Dutch baby tips