Dutch baby pancake
bereiden
Ingrediënten
- 120 g bloem, gezeefd
- 4 grote eieren
- 250 ml volle melk, op kamertemperatuur
- 4 eetlepels gesmolten boter, plus zachte boter voor erbij
- schenkstroop
- poedersuiker, voor erover
Bereiden
Verhit de oven tot 245 °C.
Meng de bloem, eieren, melk, ½ theelepel zout en 2 eetlepels gesmolten boter 20-30 seconden in een blender tot een glad geheel zonder klontjes.
Verhit in een gietijzeren koekenpan van 25 cm de overige 2 eetlepels gesmolten boter op hoog vuur tot het gaat schuimen. Schenk het beslag erin en zet de pan meteen in de oven.
Bak de Dutch baby 17-18 minuten tot de bovenkant is gerezen en een goudbruine kleur heeft (hij rijst op een beetje gekke, rommelige manier, dus wees niet ongerust).
Haal hem uit de oven, bestrijk hem met de extra boter en snijd hem in vieren. Schenk stroop over de stukken en bestrooi ze met poedersuiker.
Extra benodigd
Blender
Kookboek
Het recept 'Dutch baby pancake' is afkomstig uit het kookboek...
Cravings
Chrissy Teigen
Koken met Chrissy Teigen! De vrouw van John Legend weet wel wat lekker is... Haar kookboek 'Cravings' bevat de recepten voor alles waarnaar Chrissy verlangt... lees verder
© Kosmos Uitgevers