Dutch baby met zomers fruit en maanzaad
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 110 ml kokosolie, plus een beetje om in te vetten
- 125 g bloem
- 110 g amandelmeel
- 1½ theelepel bakpoeder
- ½ theelepel zuiveringszout
- 1½ theelepel maanzaad
- ½ theelepel zout
- 100 g lichte basterdsuiker
- 85 g kristalsuiker
- 2 grote eieren, op kamertemperatuur
- 1 theelepel vanille-extract
- geraspte schil van 1 onbespoten citroen
- 225 ml slagroom, op kamertemperatuur
- 450 g steenvruchten (perziken, nectarines, abrikozen), in plakjes
- opgeklopte slagroom of vanille-ijs, om te serveren (optioneel)
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Schuif een rooster boven in de oven. Vet een gietijzeren koekenpan of ovenvaste antiaanbakpan in met kokosolie en zet apart.
Meng in een kom de bloem, het amandelmeel, het bakpoeder, het zuiveringszout, het maanzaad en het zout. Zet apart.
Meng in een keukenmachine de kokosolie, de lichte basterdsuiker en 55 g van de kristalsuiker 3 minuten met een platte menghaak tot een luchtig mengsel. Schraap de wanden van de kom schoon met een spatel en voeg de eieren één voor één toe. Schraap de wanden telkens schoon. Voeg het vanille-extract en de citroenrasp toe en klop nog 30 seconden.
Zet de keukenmachine op de laagste snelheid en voeg de helft van het bloemmengsel, de slagroom en vervolgens de rest van het bloemmengsel toe. Schraap telkens de wanden van de kom schoon. Mix tot een glad beslag. Giet het beslag in de koekenpan en strijk het oppervlak glad.
Schik de plakjes steenvruchten op het beslag. Bestrooi met de rest van de kristalsuiker en bak 45 minuten in de oven, tot de taart goudbruin is en de punt van een mes die je in de taart prikt, er schoon weer uitkomt. Laat minstens 30 minuten rusten. Serveer naar wens met slagroom of vanille-ijs.
Extra benodigd
Keukenmachine
Tip
In Californië past men dit dessert aan door fruit van het seizoen te gebruiken. Dat kunnen we hier natuurlijk ook doen.
Kookboek
Het recept 'Dutch baby met zomers fruit en maanzaad' is afkomstig uit het kookboek...
California dreamin'
Vivian Lui
Maak kennis met de Californische keuken, een van de meest avantgarde van onze tijd: veelzijdig en verrukkelijk lekker. Proef de zee en maak een lentesalade met groene asperges en garnaaltjes, maak de lekkerste poké bowls of geniet
... lees verder © Good Cook