Bieslook-poffertjes met geitenkaasmousse
bereiden
Ingrediënten
- 1 pak poffertjesmix
- 900 ml melk
- 2 scharreleieren
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 bosje bieslook, fijngehakt
- voor de geitenkaasmousse
- 125 ml slagroom
- 100 g Chevre-Bellay
- 2 theelepels witte port
- 10 pistachenootjes
- 2 eetlepels sesamzaadjes, geroosterd
Bereiden
Doe de mix in een kom. Voeg al roerende met een garde de melk en de eieren toe. Hierna de knoflook, het bieslook en wat zout en peper.
Vet de poffertjespan in met olijfolie en bak de poffertjes aan beide zijden op een matig vuurtje goudbruin. Laat ze afkoelen en leg er 10 apart. De overgebleven poffertjes kunnen gemakkelijk ingevroren worden.
Klop de slagroom met een garde lobbig en roer in een andere kom de geitenkaas met de port smeuïg. Schep beide massa’s luchtig door elkaar. Spuit de mousse met een spuitzak op de afgekoelde poffertjes. Garneer ieder hapje met een pistachenootje en wat sesamzaadjes
Extra benodigd
Poffertjespan, spuitzak
Kookboek
Het recept 'Bieslook-poffertjes met geitenkaasmousse' is afkomstig uit het kookboek...
Tapas boekbox
Myriam & Evelien Tijdink
In het kookboek staan 24 makkelijk te maken gerechten. Van pittig gehakt in filodeeg tot verse dadels met spek en spinazie-fetaflapjes. De variaties zijn eindeloos... lees verder
© Mo'Media