Poffertjes
4 personen
voorbereiden
bereiden
wachten
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 300 ml lauwe soja- of rijstmelk
- 7 g gedroogde gist
- 200 g volkoren tarwemeel
- 2 bio eieren
- bio roomboter
- 25 g vanillesuiker
Voorbereiden
Maak de melk lauw en los hier de gist in op.
Meng het gist-melkmengsel door het meel.
Voeg de eieren, wat zout en de vanillesuiker toe en laat ongeveer 45 minuten rijzen onder een doek op een warme plaats.
Bereiden
Verhit de poffertjespan en doe een beetje boter in elk holletje.
Vul de holletjes voor de helft met deeg, bak tot ze bruin zijn en keer dan om.
Extra benodigd
Poffertjespan
Tip
Er zijn handige flesjes te koop waar je het beslag in doet en dan kun je gemakkelijk het beslag in de poffertjespan spuiten.
Kookboek
Het recept 'Poffertjes' is afkomstig uit het kookboek...
Zo bakt Nederland
Irene Lelieveld
100 recepten voor gezonde taarten, cakes, vlaaien en nog veel meer! Beleef alle lekkernijen uit de Oud Hollandse keuken opnieuw, maar dan met... lees verder
© Uitgeverij Elmar