Kaaspoffertjes

10 personen
bereiden

waardering 8,3obv 7 waarderingen

Ingrediënten

  • ½ pak poffertjesmix
  • 400 ml melk
  • 1 theelepel gedroogde majoraan
  • 1 ei
  • 75 g belegen kaas, geraspt
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiden

Klop in een kom met een mixer de poffertjesmix met de melk, majoraan en het ei tot een glad beslag. Roer de kaas erdoor.

Verhit de poffertjespan, bestrijk de kuiltjes met olijfolie en schenk het beslag in de kuiltjes.

Bak de poffertjes op matig vuur tot de onderkant goudbruin is en de poffertjes los van de pan komen. Draai elk poffertje met een vork om en bak de andere kant goudbruin.

Bak net zoveel poffertjes tot het beslag op is of bewaar het beslag afgedekt in de koelkast voor de volgende dag. Serveer de warme poffertjes direct.

Extra benodigd

Mixer, poffertjespan

Kookboek

Het recept 'Kaaspoffertjes' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - High Tea

De High Tea is een heuse trend geworden, waar wij Nederlanders een geheel eigen draai aan hebben gegeven. Een Hollandse High Tea is zoveel meer dan een geurige

... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Poffertjes tips