Chinese broccoli met lauwwarme noedelsalade

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,3
  • Hoofdgerecht
  • Chinees
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 broccoli, in roosjes
  • 200 g boekweit noedels
  • 1 lente-uitje, fijngesneden
  • 2 theelepels zoete chilisaus
  • citroensap
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 theelepel droge sherry
  • 1 theelepel suiker
  • 2 druppels sesamolie
  • wokolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 cm verse gember, fijngehakt
  • 1 chilipeper, fijngehakt
  • 250 g oesterzwammen, in grove stukken gescheurd
  • 2 pakken Alpro soya reepjes pittig gekruid

Bereiden

Blancheer de broccoliroosjes 3 minuten in kokend water met een snufje zout. Laat ze schrikken in ijskoud water zodat de kleur en bite behouden blijft, en leg dan de broccoli op keukenpapier.

Kook voor de noedelsalade de boekweit noedels volgens de instructies (normaal 4 minuten in kokend, zout water), giet de noedels af en voeg de lente-ui, zoete chilisaus en een beetje citroensap naar smaak toe.

Maak voor de broccoli een saus van de sojasaus, droge sherry, suiker en sesamolie.

Verwarm de olie in een wok tot middelheet en voeg dan de knoflook, gember en chilipeper toe. Roerbak dit 30 seconden en voeg dan de oesterzwammen, broccoli en Alpro soya Reepjes toe. Bak dit 4 minuten en blus af met de saus. Voeg naar smaak zout of citroen toe.

Serveer de broccoli samen met de noedelsalade voor een licht diner of heerlijke lunch.

Bron

Het recept 'Chinese broccoli met lauwwarme noedelsalade' wordt je aangeboden door Alpro soya

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!