Risotto met doperwten, tuinbonen en mascarpone
- 4 personen
- 40 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 2 groentebouillonblokjes
- 1 scheut olijfolie
- 4 lente-uitjes, gesnipperd
- 300 g risottorijst (riso arborio)
- 300 g doperwten uit de diepvries
- 200 g tuinbonen (extra fijn) uit de diepvries
- 150 ml droge witte wijn
- 3 eetlepels mascarpone
- 80 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 bosje bieslook, fijngesneden
- 4 takjes bladpeterselie, fijngesneden
Bereiden
Maak eerst de bouillon. Breng 1 liter water aan de kook. Voeg zodra het kookt de bouillonblokjes toe en roer goed, zodat ze oplossen.
Verhit een scheut olijfolie in een pan. Voeg de uien toe en fruit ze 3 minuten. Doe de rijst, doperwten en tuinbonen erbij en bak ze onder voortdurend omscheppen 3 minuten op laag vuur, tot de rijstkorrels glanzen. Schenk de wijn erbij en blijf roeren.
Voeg zodra de wijn helemaal is opgenomen 1 soeplepel bouillon toe. Ga door met roeren tot de bouillon goed is opgenomen. Herhaal dit schep na schep en onder voortdurend roeren tot de bouillon op is (ca. 25 minuten).
Voeg zodra de rijst gaar is van het vuur af de mascarpone, geraspte kaas en het bieslook toe. Bestrooi royaal met peper en zout. Schep goed om en laat de risotto 2 minuten staan. Strooi vlak voor het serveren wat peterselie over de risotto.
Variatietips
Voor de echte lekkerbekken: voeg wat uitgebakken blokjes spek toe. En varieer eens met verschillende verse kruiden voor een andere smaak, bijvoorbeeld kervel, munt of koriander.
Kookboek
Het recept 'Risotto met doperwten, tuinbonen en mascarpone' is afkomstig uit het kookboek...
Rijst & risotto
Aude de Galard & Leslie Gogois
Ontdek hoe lekker rijst- en risottogerechten kunnen zijn en welke eindeloze mogelijkheden ze bieden. Met de duidelijke recepten uit dit boek is de bereiding heel... lees verder
© Inmerc