Cannelloni met kip en prosciutto
- 8 personen
- 90 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Gevogelte
bevat per portie
- 717 kcal
Ingrediënten
- 50 g boter
- 35 g bloem
- 160 ml melk
- 375 ml kippenbouillon
- 40 g Parmezaanse kaas, fijn geraspt
- 400 g fontina, grof geraspt
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 middelgrote uien, fijngesnipperd
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 1 kg kipgehakt
- 2 eetlepels fijngehakte verse salie
- 850 g tomaten uit blik
- 125 ml droge witte wijn
- 70 g geconcentreerde tomatenpuree
- 3 theelepels suiker
- 12 verse lasagnebladen
- 24 plakken prosciutto (ca. 350 g)
Bereiden
Smelt de boter en bak hierin de bloem, al roerend. Roer geleidelijk de melk en bouillon erdoor; blijf roeren tot de saus kookt en indikt. Haal van het vuur en roer de Parmezaanse kaas en een kwart van de fontina door de saus.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook tot de uisnippers zacht zijn. Voeg het kipgehakt toe en bak het al omscheppend bruin. Roer de salie erdoor. Meng de kip en kaassaus in een grote kom en laat dit mengsel afkoelen.
Doe de tomaten, wijn, tomatenpuree en suiker in een grote pan en kook alles 10 minuten onder voortdurend roeren. Pureer het geheel, na 10 minuten afkoelen, in de keukenmachine tot een gladde saus. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de lasagnebladen en plakken prosciutto overdwars doormidden. Leg 2 plakken prosciutto op elk lasagnevel. Verdeel daarover het kip-kaasmengsel en rol de vellen op tot cannelloni.
Vet twee ovenschalen in. Schenk over de bodem van elk een kwart van de tomatensaus en verdeel daarover de cannelloni met de naden naar beneden. Schenk de rest van de tomatensaus erover en bestrooi met de rest van de fontina.
Bak de cannelloni, afgedekt met aluminiumfolie, gedurende 30 minuten. Verwijder de folie en bak het gerecht nog eens 15 minuten, of tot de kaas smelt.
Extra benodigd
Keukenmachine, aluminiumfolie
Variatietip
In plaats van prosciutto kunt u ook pancetta of gerookte ham gebruiken.
Kookboek
Het recept 'Cannelloni met kip en prosciutto' is afkomstig uit het kookboek...
Italiaans
diverse auteurs
De Italiaanse keuken is een van de bekendste ter wereld. Niet alleen de diverse soorten pasta's en pizza's komen ervandaan, maar wat dacht u van bruschetta... lees verder
© De Lantaarn