Cannelloni uit Nice

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • voor de tomatensaus
  • 500 g cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • voor de vulling
  • 2 courgettes
  • 8 grote vellen verse lasagne (16 x 22 cm)
  • 8 theelepels zwarteolijventapenade of -pasta
  • 200 g geroosterde rode paprika (uit een pot), afgegoten en grof gehakt
  • 200 g gekookte artisjokken, grof gehakt
  • 200 g crème fraîche
  • 1 handje verse bladpeterselie (blaadjes), fijngehakt
  • geraspte schil en het sap van ½ citroen

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Doe de tomaatjes, olie en een snufje zout in een kleine pan. Leg een deksel op de pan en bak de inhoud 8 minuten op matig vuur, of tot de tomaten zijn opengebarsten en papperig zijn. Verwijder intussen de kapjes van de courgettes en snijd met een dunschiller lange linten van deze vruchtgroenten. Stop zodra je bij de sponzige kern komt; gooi die weg.

Leg de lasagnevellen met de korte kant naar je toe neer en bestrijk ze dun met de tapenade. Beleg de volledige vellen met een dunne laag courgettelinten. Meng de paprika's met de artisjokken en schep 3 eetlepels hiervan op het midden van elk vel. Rol ze vanaf de lange zijde strak op. Leg de rolletjes in een ovenschaal.

Verdeel de tomaatjes over de lasagnerolletjes. Roer wat peper door de crème fraîche en verdeel dit over de rolletjes. Bak ze in 30 minuten goudbruin en borrelend. Roer de bladpeterselie en citroenrasp door elkaar. Strooi ze over de gare pasta en knijp er vlak voor het serveren wat citroensap over uit. Geef er een groene salade bij.

Kookboek

Het recept 'Cannelloni uit Nice' is afkomstig uit het kookboek...

Mijn Franse Keuken

Rachel Khoo gaat in 'Mijn Franse Keuken' op culinaire ontdekkingstocht door Frankrijk. In haar kookboek 'Chez Rachel' kookte ze nog in het kleinste keukentje van... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Cannelloni tips