Lasagne met gerookte zalm, avocado en spinazie
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,6
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vis
Ingrediënten
- 8 lasagnevellen (ca. 250 g)
- 400 g dun gesneden gerookte zalm
- 250 g avocado, dun gesneden
- 80 ml limoensap
- 125 ml arachideolie
- 1 eetlepel fijngehakte verse dille
- 2 theelepels grove mosterd
- 100 g jonge spinazieblaadjes
Bereiden
Kook de lasagnevellen zonder deksel in een grote pan met kokend water tot ze net gaar zijn. Giet ze af. Spoel de pasta af onder koud water. Laat de vellen uitlekken. Dep de pasta volledig droog met keukenpapier.
Leg 2 lasagnevellen op een plank. Verdeel de helft van de zalm er gelijkmatig over. Beleg elke laag zalm met nog 2 lasagnevellen, avocado, nog 2 lasagnevellen en de resterende zalm. Eindig elk stapeltje met 2 lasagnevellen. Snijd elk stapeltje doormidden. Snijd elke helft diagonaal doormidden. Leg de 2 stapeltjes op een bord.
Meng het limoensap, de olie, dille en mosterd in een kleine kan. Klop tot de dressing goed is gemengd. Giet de helft van de dressing over de spinazie in een middelgrote schaal. Meng het geheel voorzichtig. Besprenkel de lasagne met de resterende dressing. Serveer hem met spinazie.
Kookboek
Het recept 'Lasagne met gerookte zalm, avocado en spinazie' is afkomstig uit het kookboek...
Zalm
diverse auteurs
Vrijwel elk restaurant heeft recepten met de alom gewaardeerde zalm op het menu staan, of het nu om gerookte zalm of zalmfilet gaat. Door de exclusieve smaak... lees verder
© De Lantaarn