Lasagne met spinazie en camembert
- 4 personen
- 50 min
- waardering 8,8
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- olijfolie
- 600 g bladspinazie (diepvries), ontdooid
- 2 knoflooktenen, geperst
- 50 g tomatenpuree
- 1 blik gepelde tomaten (à 400 g, van goede kwaliteit)
- circa 150 g volkoren lasagnevellen
- 125 g camembert, in kleine blokjes of stukjes
- 125 g mozzarella, in kleine blokjes of stukjes
- 50 g Parmezaanse kaas
- 10 cherrytomaatjes, doormidden
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 200 °C en vet een ovenschaal van 20 x 30 cm in met olijfolie.
Laat de ontdooide spinazie uitlekken in een vergiet en pers het meeste vocht eruit. Je kunt de spinazie ook in een schone theedoek of hydrofiele doek wikkelen en het vocht eruit persen. Een beetje vocht in de spinazie laten is prima; dat is nodig om de pasta te garen.
Verhit een scheutje olijfolie in een (braad)pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Bak hierin de knoflook 1 minuut en voeg, zodra de geur goed vrijkomt, de tomatenpuree toe. Bak de puree even goed mee om hem te ontzuren. Voeg de bliktomaten toe en druk ze met een pollepel kapot. Roer de saus door en laat een paar minuten pruttelen.
Roer de spinazie en 1/8 theelepel zout goed door de tomatensaus. Zodra de spinazie goed warm is, is het tijd om de lasagnelagen te maken.
Verdeel een klein schepje van de spinazie-tomatensaus in de ovenschaal en leg de eerste laag lasagnevellen op de saus. Schep een iets grotere hoeveelheid van de spinazie-tomatensaus op de lasagnevellen en verdeel het mengsel goed zodat alle vellen bedekt zijn.
Verdeel een deel van de camembert en de mozzarella over de eerste laag. Herhaal nu de stappen: lasagnevellen, saus, camembert en mozzarella. Strooi de Parmezaanse kaas bovenop de laatste laag, leg de cherrytomaatjes op de bovenkant en zet de schaal 35 minuten in de oven. (Niet alle lasagnevellen hebben dezelfde bereidingstijd. Kijk voor de zekerheid op de verpakking hoe lang de vellen de oven in moeten en op welke temperatuur.)
Extra benodigd
Ovenschaal van 20 x 30 cm
Opmerking
Van deze lasagne maak ik altijd twee schalen. Het idee is dat ik nog een of twee porties overhoud voor de lunch later in de week. Maar stiekem neemt iedereen altijd meer dan een portie en blijft er niets over. Houd er rekening mee dat de camembert goed smelt en veel smaak afgeeft. Je hebt er dus niet veel van nodig. Ik combineer de camembert met een beetje mozzarella omdat de smaak dan beter in balans is. Indien je geen mozzarella hebt of wilt gebruiken, kun je dit ook weglaten en iets meer camembert gebruiken.
Kookboek
Het recept 'Lasagne met spinazie en camembert' is afkomstig uit het kookboek...
Bistro Manon
Manon Proper
Dit kookboek is geen speciaal kookboek voor gezinnen met jonge kinderen, maar heeft als doel het delen van recepten die lekker, gezond, toegankelijk én praktisch zijn, en bovendien flexibiliteit in de keuken bieden. 'Bistro Manon' biedt hoofd- en bijgerechten... lees verder
© Good Cook. Beeld: Jeroen van der Spek