Linguine met mosselen en cannellinibonen (cozze e fagioli)
bereiden
Ingrediënten
- 40 verse mosselen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- ½ stengel bleekselderij
- 1 wortel
- olijfolie
- 300 g cannellinibonen (blik)
- 350 g linguine, in de lengte gehalveerd
- 1 middelgrote spaanse peper
- 1 groot glas witte wijn
- 1 flinke handvol verse kruiden (peterselie, koriander)
- ca. 10 gedroogde rawits
Bereiden
Schraap en boen de mosselen schoon. Pel de ui en 1 teen knoflook en maak de bleekselderij en wortel schoon. Hak de groenten zeer fijn en fruit ze in wat olijfolie in een koekenpan. Voeg de cannellinibonen toe en bak die 20 seconden mee.
Vul het blik van de bonen met water en schenk dat erbij. Voeg zout en peper toe, breng aan de kook en doe de pasta in de pan. Als het gerecht te droog wordt, voeg dan wat water toe maar niet te veel, want de pasta wordt niet afgegoten.
Schenk intussen wat olijfolie in een hapjespan en fruit daarin de andere teen knoflook zonder kiem en de gehakte Spaanse peper. Stort de mosselen erbij en voeg de witte wijn toe. Dek de pan af en wacht tot de mosselen opengaan. Schep ze dan uit de pan, schenk het vocht door een puntzeef en voeg het aan de pasta toe. Meng goed en voeg de mosselen, de kruiden, enkele rawits en versgemalen witte peper toe.
Opmerking
Dit gerecht vind je door de week op tafel bij Zuid-Italiaanse gezinnen. De pasta wordt ongeveer bereid zoals risotto en overgoten met een zeer smeuïge saus. Cannellinibonen zijn kleine, erg zoete witte bonen. Hier gebruiken we bonen uit blik, maar je kunt ze natuurlijk ook 40 minuten zelf koken in koud water met smaakmakers.
Kookboek
Het recept 'Linguine met mosselen en cannellinibonen (cozze e fagioli)' is afkomstig uit het kookboek...
Big Mamma
Big Mamma
Kook zoals ze bij Big Mamma doen: met de beste pasta en met plezier, zoals het ook van dit eigenzinnige en vrolijke kookboek afspat. 480 pagina's met overheerlijke... lees verder
© Good CookLinguine tips
Reacties op dit recept
- Joan Lekker, eenvoudig en voedzaam recept.