Linguine met zalm en asperges
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 400 g linguine
- 500 g asperges, in ruiten gesneden
- 200 ml witte wijn
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 100 ml room
- 100 ml mascarpone
- 1 eetlepel mierikswortel, geraspt
- 400 g gerookte zalm, in reepjes
- 1 bosje waterkers, alleen de blaadjes
Bereiden
Kook de pasta beetgaar in ruim kokend water met zout. Kook de asperges de laatste 3 minuten mee.
Kook ondertussen de wijn met het sjalotje in tot een stroperig geheel.
Voeg de room en mascarpone toe met de mierikswortel en wat peper en zout.
Giet de pasta en asperges af en meng het roommengsel erdoorheen.
Leg de zalm en waterkers op de pasta en serveer direct.
Het recept 'Linguine met zalm en asperges' is afkomstig uit het kookboek Pasta (fun food serie) van Thea Spierings.
© Caplan Books.