Gegratineerde macaroni met gerookte eendenborst
bereiden
Ingrediënten
- 600 g macaroni of penne
- 400 ml melk
- 400 ml slagroom
- 2 mespunten nootmuskaat
- 200 g comté kaas, geraspt
- 350 g gerookte eendenborst, in reepjes
- 2 klontjes boter
Bereiden
Verwarm de oven voor op gasstand 6 / 180 °C.
Kook de pasta in een grote pan gezouten water al dente. Laat uitlekken en laat schrikken onder koud stromend water om het garen te stoppen.
Breng de melk met de room in een pan aan de kook. Neem de pan van het vuur. Bestrooi met zout (let op, want gerookte eendenborst is vaak gezouten), peper en nootmuskaat. Schep de pasta erdoor. Roer de helft van de kaas en de eendenborst erdoor.
Vet 6 eenpersoonspotjes in met boter en vul ze met het pastamengsel. Verdeel de rest van de kaas erover en zet de potjes ongeveer 20 minuten in de oven. De potjes moeten een goudbruin korstje hebben. Dien meteen op.
Tip
Je kunt de potjes langer van tevoren voorbereiden en 20 minuten voor het serveren in de oven zetten.
Kookboek
Het recept 'Gegratineerde macaroni met gerookte eendenborst' is afkomstig uit het kookboek...
Pasta en risotto
diverse auteurs
'Pasta en risotto' is een boek dat je uitnodigt om op reis te gaan. Neem een duik in de smaken van Italië, waar farfalle, linguine, fusilli en rijst vergezeld gaan van de
... lees verder © Uitgeverij Terra