Mac & cheese met chorizo uit de oven
bereiden
Ingrediënten
- voor de macaroni
- olijfolie
- 300 g macaroni
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 g chorizo, in kleine blokjes
- 1 bol mozzarella
- voor de kaassaus
- 30 g ongezouten roomboter
- 30 g bloem
- 300 ml halfvolle melk
- 30 g Parmezaanse kaas
- 30 g emmentaler
Bereiden
Verwarm de grillstand van de oven voor op 180 °C. Vet een ovenschaal goed in met olie of boter.
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Fruit de ui en de knoflook in een beetje olijfolie aan en bak hier vervolgens de chorizo in mee tot het vlees knapperig begint te worden. Schep de ui, knoflook en chorizo door de macaroni wanneer deze gaar en afgegoten is.
Smelt voor de kaassaus de boter in een pannetje en voeg hier de bloem aan toe. Roer het geheel met een garde 5 minuten lang door tot de bloem gaar is en de roux (het boter- en bloemmengsel) lichtbruin gekleurd is. Voeg beetje bij beetje de melk aan de roux toe terwijl je met een garde blijft roeren. Zorg voor een klontvrije en ietwat dikke saus. Je maakt nu bechamel! Voeg de Parmezaanse kaas en emmentaler aan de bechamel toe en roer door tot beide kazen gesmolten zijn. Breng de kaassaus op smaak met peper en zout.
Schenk de kaassaus bij de macaroni en roer het geheel goed door. Stort de Mac & cheese in de ingevette ovenschaal. Scheur de bol mozzarella in grove stukken en verdeel deze over de bovenkant van de Mac & Cheese. Schuif de ovenschaal 15 minuten onder de grill tot de mozzarella begint te bubbelen en een lichtbruin knapperig laagje heeft gevormd.
Kookboek
Het recept 'Mac & cheese met chorizo uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...
Guilty pleasures kookboek
Sabine Koning
In dit boek geen ruimte voor salades, suikervrije recepten en superfoods. Sabine Koning gaat lekker recht tegen de trend om gezond te eten in... lees verder
© Nieuw Amsterdam