Macaroni uit de oven met gorgonzola en prosciutto
bereiden
Ingrediënten
- 500 g gedroogde macaroni
- 850 ml bechamelsaus
- 200 g San Daniele prosciutto (of prosciutto di Parma), in dunne plakjes
- 100 g emmentalerkaas, in dunne plakjes
- 200 g gorgonzola dulce, verkruimeld
- 100 g versgeraspte Parmigiano Reggiano
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C (gasstand 4).
Kook de pasta in ruim kokend, gezouten water totdat hij bijna al dente is. Giet de pasta af en meng hem met 700 ml bechamelsaus. Proef de pasta en voeg eventueel nog wat peper en zout toe, houd er wel rekening mee dat de andere ingrediënten vrij zout zijn.
Vet een ovenschaal van 24x20x5 cm in. Leg de ingrediënten er in laagjes in, net als bij lasagne. Verdeel de helft van het pastamengsel over de bodem van de schaal, gevolgd door de helft van de prosciutto en de emmentalerkaas. Voeg de rest van het pastamengsel, de prosciutto en de gorgonzola toe. Verdeel de rest van de bechamelsaus over het gerecht en eindig met versgeraspte Parmigiano Reggiano. Bak de pastaschotel 25-30 minuten in de oven totdat de bovenkant mooi goudbruin is.
Extra benodigd
Ovenschaal van 24x20x5
Kookboek
Het recept 'Macaroni uit de oven met gorgonzola en prosciutto' is afkomstig uit het kookboek...
Pasta Artigiana
Nino Zoccali
Met 'Pasta Artigiana' mak je kennis met een bonte verzameling aan regionale Italiaanse pastagerechten. Van smakelijke gevulde verse pasta's tot hartige soepen... lees verder
© Good CookMacaroni tips
Reacties op dit recept
- hans Daarna 3 dagen vasten… maarrrr tis wel erg lekker…