Macaroni ovenschotel met broccoli en tomaat
bereiden
Ingrediënten
- 400 g macaroni
- 1 broccoli, in roosjes (gestoomd of gekookt)
- 10 kerstomaatjes, gehalveerd
- een handvol boerenkool, fijngesneden (gestoomd of gekookt)
- voor de saus
- 300 g zijden tofoe (1 pakje)
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel citroensap
- 3 eetlepels edelgistvlokken
- 2 eetlepels pijnboompitten
- ½ theelepel kurkuma
- 1 à 2 theelepels kruidenzout (herbamare)
- ½ theelepel versgeraspte nootmuskaat
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 ml havermelk (ongezoet)
- voor erop
- broodkruimels (glutenvrij)
- fijngesneden basilicum
Bereiden
Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
Verwarm de oven op 175 °C.
Mix alle ingrediënten voor de saus in een keukenmachine of blender tot je een gladde saus hebt.
Meng de saus onder de pasta en voeg de broccoli, tomaatjes en boerenkool toe. Doe de macaroni in een ovenschaal en bak 25 minuten in de oven. Strooi er enkele eetlepels (glutenvrije) broodkruimels over en zet nog enkele minuten onder de grill.
Serveer met een extra scheut olijfolie en veel vers basilicum.
Extra benodigd
Keukenmachine of blender
Kookboek
Het recept 'Macaroni ovenschotel met broccoli en tomaat' is afkomstig uit het kookboek...
Everyday vegan
Ellen Charlotte Marie
Of je nu vegan bent of gewoon gezonder wilt eten, dit boek van foodie en fotografe Ellen Charlotte Marie biedt je de beste inspiratie! De voedzame recepten met fantastische smaakcombinaties zullen je ongetwijfeld verleiden om met plezier de keuken in te duiken
... lees verder © Uitgeverij Lannoo