Gefrituurde pastareepjes (crostoli)
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 350 g bloem
- 50 g fijne basterdsuiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 60 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
- 2 eidooiers
- 90 ml grappa
- 2 eetlepels volle melk
- olijfolie om te frituren
- poedersuiker om te bestuiven
Voorbereiden
Houd 2 eetlepels bloem achter en doe de rest in een kom met de basterdsuiker, het bakpoeder en een snufje fijn zeezout. Voeg de boter, de eidooiers, de grappa en de melk toe en meng alles handmatig tot een mooi deeg. Als het deeg te droog is, voeg dan wat extra melk toe. Als het deeg te nat is, voeg dan wat extra bloem toe. Kneed het deeg minstens 5 minuten. Het deeg hoort soepel en elastisch te zijn. Laat het minstens 1 uur rusten.
Bereiden
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een plak van 1 mm dik. (Je kunt het deeg ook met een pastamachine uitrollen, maar dan heb je wel extra bloem nodig zodat het deeg gemakkelijk door de machine glijdt.) Snijd het deeg met een gekarteld rolwieltje in repen, ongeveer net zo breed als een houten liniaal en 19 cm lang. Rol de restanten eventueel opnieuw uit.
Verwarm de olijfolie in een diepe hapjespan, maximaal tot de helft gevuld, tot 180 °C en frituur de crostoli ongeveer 3 minuten totdat ze goudbruin zijn en opgezwollen zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze voor het serveren met poedersuiker.
Kookboek
Het recept 'Gefrituurde pastareepjes (crostoli)' is afkomstig uit het kookboek...
Pasta Artigiana
Nino Zoccali
Met 'Pasta Artigiana' mak je kennis met een bonte verzameling aan regionale Italiaanse pastagerechten. Van smakelijke gevulde verse pasta's tot hartige soepen... lees verder
© Good Cook