Pasta met courgette en Parmezaanse kaas van Ainsley Harriott
bereiden
Bevat per portie
397 kcal
14 g eiwit
21 g vet
40 g koolhydraten
Ingrediënten
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 sjalotjes, gesnipperd
- 500 g courgette, in blokjes
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 2 theelepels tijm, fijngehakt
- 1 theelepel gedroogde chilipepers, verkruimeld
- 300 g fettuccine (lintpasta)
- 25 g boter
- 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
- 4 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
Bereiden
Verhit de olijfolie in een koekenpan met een dikke bodem. Voeg de sjalot toe en fruit in 5 minuten glazig. Voeg de courgette, de knoflook, de tijm, de chilipeper en wat zout en peper toe en laat, af en toe omscheppend, nog 5 minuten stoven. Schep intussen de fettuccine in een grote pan kokend water met wat zout, roer een keer en kook in 5 minuten of volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af, laat uitlekken en schep er de boter en de peterselie door. Schep het courgettemengsel door de pasta, maal er wat zwarte peper over en bestrooi met Parmezaanse kaas.
Tip
'Gebruik zo klein mogelijke courgettes, want die hebben meer smaak en nemen minder vocht op.' - Ainsley Hariott
Kookboek
Het recept 'Pasta met courgette en Parmezaanse kaas van Ainsley Harriott' is afkomstig uit het kookboek...
Koken voor familie en vrienden
Ainsley Harriott
Een groep vrienden te eten? Een familie-dineetje? Of gewoon zin in een lekkere maaltijd in je eentje? In dit nieuwe en extra dikke boek geeft de Ainsley Harriott
... lees verder © Uitgeverij TerraOverige pasta tips
Reacties op dit recept
-
Joke
Ik heb gedroogde tomaatjes en olijven in stukjes toegevoegd.
Dat was erg lekker! - Cosetta Ik heb het juist gemaakt en het was subiem!! mmmmmmmmmm
- wiesje Voeg op het laatst klein gesneden, gerookte zalm toe.
- Jet Ziet er heerlijk uit!
- Coby Lekker recept. Ik heb eerst wat spekreepjes gebakken in eigen vet en daarna het recept gevolgd. Zo was het niet meer vegetarisch en wat meer calorieën maar ach, lekker gegeten.
- mieke Heeeerlijk recept! ik het er parmaham overheen gesnipperd. Gaf een heerlijke extra bite. Herhaalreceptje :)