Bavette met groene asperges en doperwten
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 g boter
- 2 lente-uitjes, kleingesneden
- 400 g gedopte doperwten
- 400 g groene asperges, bijgesneden en in korte stukken
- 350 g bavette
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
Bereiden
Smelt de helft van de boter met de olie in een ondiepe pan. Fruit de lente-uitjes in 3-5 minuten zacht en glazig.
Voeg de erwten en asperges toe, doe er zout en peper naar smaak bij, roer er 150 ml heet water door en laat alles 25 minuten pruttelen.
Kook intussen de bavette in veel kokend water met zout beetgaar. Laat ze uitlekken, doe ze in de pan met de groenten en roer. Meng er de rest van de boter en de Parmezaanse kaas door en dien ze op.
Kookboek
Het recept 'Bavette met groene asperges en doperwten' is afkomstig uit het kookboek...
De Zilveren Lepel Pasta
diverse auteurs
In navolging op het succes van 'De Zilveren Lepel' hebben de samenstellers nu een boek gemaakt over 'de moeder van de Italiaanse keuken': pasta! Dit boek biedt
... lees verder © Unieboek - Van DishoeckOverige pasta tips
Reacties op dit recept
- Esther Hoe kom ik aan bavette? Ik heb het nog nooit ergens gezien. En wat kun je eventueel als vervanging gebruiken?
- redactie okoko recepten Bavette is prima te vervangen door spaghetti of linguine.