Orzo primavera met groene asperges
- 4 personen
- 40 min
- waardering 8,5
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 350 g orzo
- 400 g groene asperges, in stukken van 3 cm
- 650 ml tuinkruidenbouillon
- 200 g doperwten uit de diepvries
- 2 eetlepels natuurazijn
- 4 eieren
- 50 g pijnboompitten
- 100 g crème fraîche
- 60 g Parmezaanse kaas, geraspt
- geraspte schil en sap van ½ citroen
- blaadjes van 10 takjes dille
Bereiden
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de knoflook en ui 5 minuten. Voeg de orzo en groene asperges toe en bak 2 minuten mee. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de orzo in 10–12 minuten droog. Roer de doperwten door de orzo en houd warm.
Breng ruim water met de azijn aan de kook. Zet het vuur laag zodat het water niet meer kookt, maar je nog wel kleine belletjes op de bodem van de pan ziet. Breek 1 ei in een kom. Roer in de pan tot er een draaikolk ontstaat. Laat het ei in het midden van de draaikolk glijden. Haal het ei er na 3 minuten met een schuimspaan uit en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de overige eieren.
Bak de pijnboompitten in een koekenpan op middelhoog vuur goudbruin. Roer dan de crème fraîche, de helft van de Parmezaanse kaas, het citroensap en de citroenrasp door de orzo. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de orzo over 4 diepe borden en leg het ei erop. Garneer met de pijnboompitten, dille en overige Parmezaanse kaas.
Kookboek
Het recept 'Orzo primavera met groene asperges' is afkomstig uit het kookboek...
30 receptkaarten - Groente
Diverse auteurs
Een verrassende avondmaaltijd boordevol groenten op tafel zetten? Met de 30 receptkaarten van 'Groente' ontdek je de veelzijdige manieren waarop je groente kunt bereiden. Deze box biedt volop inspiratie om elke dag lekkere vega of vegan... lees verder
© Uitgeverij Becht. Beeld: Saskia Lelieveld