Orzo met tomaat-lauriersaus
- 2 personen
- 30 min
- waardering 8,5
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 200 g orzo
- 400 ml groentebouillon
- 400 g kerstomaten, gehalveerd
- ½ rode ui, fijngesnipperd
- 2 laurierblaadjes
- 2 eetlepels extra vergine olijfolie
- flinke hand vers basilicum of verse bladpeterselie, fijngesneden
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 180 °C hetelucht / 200 °C elektrisch.
Roer in een diepe braadslede de orzo en groentebouillon door elkaar.
Leg de kerstomaten in een gelijkmatige laag op de orzo en strooi de rode ui, laurierblaadjes, flink wat zwarte peper en 1 theelepel zeezout erover. Zet het geheel 20 minuten in de oven.
Zodra de orzo gaar is (de pasta moet al dente zijn), roer je de olijfolie erdoor, plus nog een theelepel zeezout en de verse kruiden. Proef en voeg indien nodig nog wat extra zout, peper of nog een scheutje bouillon toe. Dien meteen op.
Opmerking
In dit eenvoudige gerecht staat de geconcentreerde smaak van de gebakken tomaten centraal; deze dringt door tot in de pasta, die daardoor een intense smaak krijgt. Dit smaakvolle gerecht doet denken aan risotto.
Kookboek
Het recept 'Orzo met tomaat-lauriersaus' is afkomstig uit het kookboek...
Dé bakplaat
Rukmini Iyer
In 'Dé bakplaat' van ovenkoningin Rukmini Iyer vind je de 75 allerlekkerste ovenrecepten uit haar kookboeken. Deze limited edition bevat al jouw favoriete bakplaatrecepten die je binnen een mum van tijd op tafel zet. Van jouw favoriete traybake-gerecht... lees verder
© Uitgeverij Becht. Beeld: David Loftus