Pasta met rucolapesto
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 200 g verse rucola
- 50 g pijnboompitten of amandelen
- 1 teentje knoflook
- extra vierge olijfolie
- 400 g verse pasta
- optioneel
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas (zelf kies ik ervoor dit als laatste toe te voegen, want het camoufleert de smaak van de rucola!)
- kerstomaten
Bereiden
Na het wassen van de rucola, doe je deze in een grote mixer. Voeg zout, knoflook en pijnboompitten toe (deze kun je ook vervangen door amandelen, wat ik persoonlijk doe omdat ik de eindsmaak lekkerder vind!) en dan de olijfolie. Meng tot het een smeuïge, groene crème wordt.
Kook nu je favoriete pasta en zet een kom klaar waarin je alles gaat mengen. Doe wat pesto in de kom, kook de pasta 'al dente' en laat uitlekken, bedek met de rest van de pesto en meng alles goed.
Extra benodigd
Blender of mixer
Opmerking
Het is in feite een variant op de meest bekende pesto, die van basilicum. Natuurlijk is rucola iets bitterder dan basilicum. Dus als je niet zo bekend bent met een bittere smaak, kun je wat kerstomaatjes toevoegen aan de pasta, deze geven een heerlijk zoete toets!
Kookboek
Het recept 'Pasta met rucolapesto' is afkomstig uit het kookboek...
Het mediterrane dieet
Wilma van Grinsven-Padberg
De mediterrane keuken zou één van de gezondste ter wereld zijn, maar hoe leven deze mensen nu eigenlijk? Wat eten ze wel en niet? Klopt het dat er in Griekenland veel minder mensen sterven aan hart- en vaatziekten, en alzheimer bijna niet voorkomt... lees verder
© Uitgeverij Lannoo