Orecchiette recepten
-
tip Orecchiette met broccoli
Vegetarisch, 20 min 7,9
-
tip Orecchiette met broccoli en pijnboompitten
Vegetarisch, 30 min 8,1
-
nieuw Orecchiette met miso-boter-groentesaus
Vegetarisch, 50 min 8,5
-
Orecchiette met peer, pancetta en pecorino
Vlees, 20 min 7,8
-
Orecchiette met wilde rucola en pecorino
Vis, 20 min 7,5
Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.
Zelfgemaakte orecchiette
Meng 200 g bloem (liefst Italiaanse 00), 100 g griesmeel en wat zout en maak op het aanrecht een bergje met een kuiltje in het midden. Doe er wat warm water in en meng het tot een stevig, elastisch deeg. Kneed het goed en maak er lange rollen van 2½ cm dik van. Snijd ze in plakjes en trek ze stuk voor stuk met de punt van een mes langzaam over het aanrecht, zodat een soort schelpjes ontstaan. Leg de orecchiette allemaal omgekeerd op de top van uw duim en druk dan op het aanrecht om de holte groter te maken.
[ Beeld: Mahathir Mohd Yasin | Shutterstock.com ]