Pappardelle met doperwten en Parmezaanse kaas
bereiden
Ingrediënten
- 600 ml groentebouillon
- 300 g doperwten (gedopt gewicht)
- 300 g pappardelle
- 25 g parmezaan, geraspt
- 200 g verse jonge schapen- of geitenkaas
Bereiden
Breng de groentebouillon aan de kook (u kunt in geval van nood ook water gebruiken). Houd een handvol rauwe doperwten apart en kook de rest afhankelijk van de grootte vijf tot zeven minuten. Kook tegelijkertijd de pappardelle 7 tot 8 minuten in een pan met royaal gezouten kokend water.
Doe de doperwten en 150 ml kookvocht in een blender en pureer alles glad, voeg zo nodig meer bouillon toe om een dunne, heldere, geurige saus te krijgen. Giet de pasta af, doe weer in de pan, giet de saus erover, voeg de parmezaan toe en schep alles door elkaar. Proef of de pasta goed op smaak is. Verdeel hem over twee diepe borden.
Breek de schapenkaas in grote stukken, strooi ze samen met de achtergehouden rauwe erwten over de pasta en dien op.
Extra benodigd
Blender
Variatietip
U kunt van tuinbonen een soortgelijke saus maken. Ze zijn zetmeelrijker dan doperwten, dus wees erop voorbereid dat u meer bouillon moet toevoegen bij het pureren.
Tips
Begin met de doperwtensaus voor u de pasta gaat koken. De saus zal in die tijd in goede conditie blijven. Controleer verse doperwten als u die gebruikt ongeveer elke minuut bij het koken; ze kunnen in vier minuten gaar zijn, maar het kan ook langer duren. Het hangt af van hoe oud ze zijn en van hun formaat. Diepvriesdoperwten zouden in vier tot vijf minuten gaar moeten zijn. Pureer de erwten in twee porties met de bouillon, in plaats van de kans te lopen dat de blender te vol is. (Sorry. Het spreekt vanzelf, dat weet ik, maar het gebeurt vaak voor je het weet.)
Kookboek
Het recept 'Pappardelle met doperwten en Parmezaanse kaas' is afkomstig uit het kookboek...
Greenfeast
Nigel Slater
In 'Greenfeast' deelt Nigel Slater een levendige en vrolijke verzameling van de groenterecepten voor de lente en de zomer voor gerechten die hij aan het einde van de dag op tafel zet. Met meer dan 110 eenvoudige, prachtige seizoensgebonden recepten
... lees verder © Fontaine Uitgevers