Pappardelle met gehaktballen en pepersaus

  • 2 personen
  • 20 min
  • waardering 8,5
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 250 g rundergehakt
  • 1 koffielepel zwarte peperkorrels
  • olijfolie
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 1 bosje platte peterselie
  • 1 eetlepel groene peperkorrels in pekel
  • 100 ml vloeibare room
  • 200 g pappardelle
  • 1 bosje radijs
  • 250 g veldsla
  • 1 rode ui
  • 1 citroen

Bereiden

Zet een grote pan met gezouten water op een hoog vuur. Hierin ga je straks de pasta koken.

Rol balletjes van het gehakt ter grootte van een pingpongbal. Stamp 1 koffielepel zwarte peperkorrels fijn in een vijzel. Rol de balletjes door de fijngestampte peper, zodat ze een 'peperige' buitenkant krijgen. Een beetje zoals de slager doet met een pepersteak.

Kleur de gehaktballetjes mooi bruin in een scheutje olijfolie in een pan met antiaanbaklaag. Bak verder op een matig vuur gedurende 5 minuten en roer regelmatig om.

Rasp een stukje Parmezaanse kaas. Hak de peterselie fijn. Laat een eetlepel groene peperkorrels uitlekken.

Voeg de groene peper toe aan de gehaktballetjes en bak een paar seconden op een hoog vuur. Blus met de room en laat enkele minuten op een laag vuurtje sudderen.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gewoonlijk 6 tot 8 minuten.

Spoel de radijsjes en de veldsla en pel de rode ui. Snijd de ui en de radijsjes in dunne reepjes. Gebruik een mes, een mandoline of een keukenmachine. Kies zelf maar! Meng de plakjes radijs en ui met de veldsla en breng op smaak met een beetje citroensap, olijfolie, gehakte peterselie, zout en peper. Eenvoudig, verfrissend en superlekker.

Laat de pasta uitlekken boven de pan met de gehaktballetjes, peper en room. Door het kookvocht toe te voegen krijg je een mooie sausbinding. Voeg de gehakte peterselie en de geraspte Parmezaanse kaas toe. Meng goed en dien onmiddellijk op. Met de salade erbij is dit gerecht helemaal top. Smakelijk!

Extra benodigd

Vijzel

Kookboek

Het recept 'Pappardelle met gehaktballen en pepersaus' is afkomstig uit het kookboek...

Zot van koken 2

Loïc Van Impe

Wat kun je verwachten in dit tweede deel? Amuseer je met snelle recepten, makkelijke recepten, ingewikkelde recepten, een noedelsoep waarvoor je 3 dagen nodig hebt om ze te maken. Speel met zoet, zout, vegetarisch, vegan. Met lekker eten... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Pappardelle recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!